Friday, May 2, 2008

Lägesrapport från våren, breddgrad 55.

Oj vad det har exploderat i trädgården de senaste dagarna, men så har det också varit underbart väder. Och i går kom det första regnet på länge ( på allas lediga dag...), så nu sätter allt ännu mera fart.

Trädgårdslandet, med fjolårens jordgubbsland i förgrunden, mest maskrosor i år. Kärleksörten är redan stora fina "bollar" (till vänster).


Kanske har vi jordgubbar till midsommar. Gräslöken är klar sedan länge. Fikonen (grenen i bild) blir sällan färdig trots breddgraderna, men jag ger inte upp hoppet! Valnötterna klarar ju sig ypperligt varje år.


10 kilo sättpotatis är satta så förhoppningsvis så blir det även lite nypotatis till midsommar. Och så det nya jordgubbslandet, från i fjol som återanvänds.


Och så en alldeles superfin rabarber på gång.... Snart alltså den bästa krämer av alla!!!! (Ja, lite nässlor också!)



Pionerna på gång! Favoritblomman, ujujuj.


Aklejor, de underbaraste små klockor man kan tänka sig som sprider sig lika lätt som maskrosor - det får de gärna! Magnolian och pionerna är också på god väg.

Magnolian har slagit ut på många ställen här omkring i trakten, men busken min man fick i fjol är nog av den senare sorten, men att den ens blommar i år är över förväntan.


Dammen behöver fortfarande sig en rensning så att karparna kan fortsätta föröka sig. "Prinsessan B" fixar det lite snabbt en fredagskväll.


"Prinsessan H" har däremot mest bus i bakfickan.




När ni fått se denna fina trädgården så förstår jag att ni blir avundsjuka när ni ser denna välsorterade verkstaden. Ärvda saker från förra ägaren som fortfarande ockuperar ca halva utrymmet. Men vem slänger bort 8 helt fungerande hammare?!?! Eller 22 helt nya penslar?? Eller 45 meter sandpapper på rulle. Inte några som håller på att renovera.




Kolla vilka fina fynd man kan göra där i all röran. Två tunga gamla fina slevar. Från Taiwan. Men fina var de - på riktigt - faktiskt.


PÅ ÅTERSEENDE!

4 comments:

Anonymous said...

Vilken härlig bildserie! Underbara "prinsessor" !! Mysig trädgård du har, jag har tyvärr inte mycket till trädgårdsintresse, synd, för det blir ju så fint när man håller på. Men jag vet iaf att brännässlor är bra att ha, det betyder att jorden är finfin.
/June på www.junebacken.se

Sofia på Me and my home said...

WoW vilken trädgård!! Och så söta sessor du har..!

Sömsmånen said...

Hm, är det samma breddgrad som min, tro? Verkar nästan så när man ser blomsterprakten.

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ said...

Härligt...har en liknande trädgård...visst är det underbart. Fast min har ännu inte slagit ut som din men den kommer här i dagarna. /Karolina