Sunday, April 27, 2008

Vårtecknen är här!

Det duggar inte tätt mellan blogginläggen, direkt. Men sätter man sig vid datorn så försvinner hela kvällen och nu när vädret börjar arta sig ordentligt så vill man ju bara vara ute. Och det är ju inte så att det tar slut med saker att hitta på utomhus, när man har 2000 kvm trädgård.


Öppen dörr, ett säkert vårtecken, springet ut och in ett annat.


En ny liten hörna, bordet (och sex stolar) är räddade från containern på mitt jobb!


Gräsmattan är klippt. Även gång nr 2 - golfbaneestuket!


Vårt hus är ett gammalt stall och har tydligen kallats för Kostället även sen det blev boningshus, och vad vore ett kostall utan sin drickho. Nu med lite blommor i.


Flaggan i topp så som det bör vara. Det hela börjar arta sig.

!

6 comments:

Anonymous said...

Men vad fint ni bor, har inte haft en bild av det tidigare, men det ser ju jättemysigt ut!! Gillar verkligen era takvinklar, finns inget som kan göra ett hus så vackert som ett rejält lut på taket! Våren har även kommit till stockholm men träden har inte slagit ut som hos er, ska bli spännande att se vad pollenallergin tar för grepp om mig i år, har faktiskt blivit bättre och bättre för varje år sedan jag fick barn. Bygget har tagit fart hos oss, grunden är murad och bjälklag ligger på plats, nu återstår att riva befintligt sovrum och hall eftersom nya delen av huset måste fram där annars blir det jättesvårt att hitta ett bra avslut mot den gamla delen. Detta innebär i praktiken att vi numer bor på 45m2 med tre barn, sängar i vardagsrummet och ingen existerande hall, ut och in kommer vi genom en altandörr i vardagsrummet men då all massa runt huset är borta i och med nybygge samt dränering blir det till att hoppa med livet som insats ner på en pinnstol. Barnen är redan väldigt solbrända eftersom detta i bekvämlighetens namn innebär att vi går ut på mogonen och in på kvällen, ja nästan i alla fall. Dina bilder ger hopp om en ljusare framtid dock, ser jättehärligt ut, jag vill också ha!!! Det bästa med att bygga själv är förutom rent ekonomiskt, att vi kan behålla alla träd (ca 60 st), inga lyftkranar med färdiga väggar för uppställning här inte! Väl mycket om mig på din blogg, men du ska veta att du inspirerar, kramar Jenny

josephine said...

Hej Jenny!
Låter som om ni har det lite tight för tillfället ;-)
Våra träd har inte heller slagit ut, det är murgröna som parasiterar på våra två päronträd, och de är vintergröna.
Kanske skulle förklarat lite vad man såg på bilderna...
Sista bilden är i alla fall vår verkstad. Smockad med verktyg, "vindslådor" och en och annan barnvagn, eller tre.
Ska ta lite fler översiktliga bilder kanske, men man får lite ångest, det är inte direkt home stylat som man ser i andra bloggar - jag vill, men det händer aldrig.
Tack för din lilla lägesrapport, snart är det klart, över och ni har glömt hur det var att bo i en byggarbetsplats - ta foto!
kram j

Karolina.http://esterochkonrad.blogg.se/ said...

Underbart hus...bor ni söderut? /Karolina

josephine said...

Ja, hyfsat långt söderut, kan man väl säga.
Smygehuk ligger snett nedåt men bara ca 13km längre söderut än vår lilla by.
Och ni ska se vad det har slagit ut de senaste dagarna. Björkarna är gröna nu och pionerna snart 20cm höga. Lite mer trädgårdsbilder snart!

Jes/Vita villa vila said...

Vilka härliga bilder från ert urfina hus & verkligen vårstämning i trädgården ♥ Vilket conteinerfynd du gjort då, underbart!

Jes

Majtjho said...

Helt underbart!