Monday, May 21, 2007

Sytt, spikat och sörplat.

Jag tog en bild på min kaffestund vid dammen för ett tag sen och kom att tänka på Jonas Hassan Khemiris bok "Montecore- en unik tiger" där hans pappa jobbar som matfotografassistent och ger det goda tipset att det bästa sättet att fotografera en inbjudande kopp kaffe är att hälla upp soja med lite diskmedel i. Det sistnämnda för det där lilla bubblet som det blir när man häller upp nybryggt kaffe. Ett bra boktips för den delen.


Några dagar senare kom jag äntligen igång med mitt staketbygge - och här är det:
Mitt egenhändigt snickrade staket av gamla spillbitar. Ska vid tillfälle få lite vit färg eftersom det bara är framsidan som är målad. Rätt så nöjd. Nu har Hebbe en favoritplats att stå vid och jag har en lite längre tidsfrist innan läget blir riktigt riskabelt.


Andra hatten är förresten också klar och använd, trots att även den blev i minsta laget. Ska göra ett tredje försök när andan faller på igen, men nu finns det en mängd andra saker att göra innan dess.


Det har även blivit ett par sommarbyxor till Hebbe, som när jag visade upp dem halvfärdiga, inte fick några överdrivet positiva hurrarop, så därför blev de liggande länge innan linningen syddes på och jag blev jättenöjd. Ni som känner igen tyget men inte kan placera det så är det förklädet Fiona från Ikea. Tidigare har jag använt kantbandet till hattarna. Lyckad "redo" tycker jag själv.


Jag tycker själv att det är lite trist att kolla på foto med blommor, men jag förstår fullkomligt varför man tar bilder på sina blommor och sin trädgård. De är så vackra och gör så gott i sinnet. Våren och försommaren är min absoluta favoritårstid, när allt börjar blomma och man börjar kunna ta av sig kläderna. Därför bidrar jag med äppleblom ovanför vår damm och nere i dammen ser man sommarens första näckros. Underbart.


Nu ska jag ta av mig strumporna och njuta de 19 graderna i skuggan som vi har nu!

- josephine

3 comments:

Sofia på Me and my home said...

Vilken underbar lekstuga och så duktig du är på att sy! Lillskruttan blev ju jättefin! Hur gammal är hon? Gissar någon månad äldre än min Lova som är sju...

Anonymous said...

Hattarna är så coola, gillar tygerna du syr i! Staketet blev jättefint det med!

josephine said...

Skruttan är 2,5 år, det är en liten grabb som är minstingen och han blev tio månader nu. Goding.

Tack för berömmet, tar åt mig, önskar att man hann göra så mycket mer bara.