Wednesday, May 23, 2007

Rabatterad lekstuga... och ta mig tusan -mera blommor på bild!

I måndags kom det ett underbart fint, nästintill ointagbart, brev med posten från Jenny (åh så kul det är med ÄKTA post). Med väldens bästa Lorangasaga läst av underbara Toivo Pavlo. Tack söta Jenny! Uppskattad av både stor och liten. Underbart att höra "klassikerna": "Tusen korvar, tack", "Fina fisken" "Choklidpöding", "Feeegis" m.m. igen.


Gardiner har jag ännu inte hunnit fixa till lekstugan, men jordgubbsrabatten är anlagd! Blev så himla gulligt, och jag hoppas verkligen att att flytten inte gjorde nåt, utan att det blir lite jordgubbar av det också. På förstubron fick en liten planta i en kruka sin plats...en liten stund i alla fall, sen fick den räddas från omild behandling.



Okej - lupintiden är här - underbart! Vackraste blomman att sätta i vas. På andra sidan vägen så formligen svämmar det över av lupiner, i år en HEL månad tidigare än i fjol. Plockade lite väl många och fick ställa en i köksfönstret också, trots att det mest är en byggarbetsplats fortfarande. Genom fönstret kan vi se Turning Torso 3 mil längre bort, när det inte är löv på träden och fönstren är putsade. Bra om man får Malmöhemlängtan.



Aklejan är en nyupptäckt för mig, sen vi flyttade till vårt hus. För en som gillar rosa så blir man ju helt såld när man ser denna underbara klockblomma i lilarosa. Nu har de vuxit sig så höga utanför fönstret att vi kan se dem från frukostbordet.

4 comments:

Lotten said...

Vilken fint liten lekstuga! Underbara blommor, barn och detaljer....;-)

Anonymous said...

Å, vad dina ungar kommer att få roliga minnen från sin lilla stuga!

Sofia på Me and my home said...

Åh vad härligt med äkta post! Det borde man verkligen skicka oftare!!
Och så mysigt med jordgubbsplantor vid lekstugan - perfekt ju!

Jenka said...

Pust! Vilken tur att det kom fram till slut! Trodde det kommit fel. Lätt hänt nu när Olles förvirrade papp har börjat jobba på posten. Men såhär i efterhand kunde jag ju gjort ett kul cdfodral också. Jag skulle vilja be dej om en litenliten tjänst...Skulle ni kunna avvara några av de fina lupinerna? Isåfall vill Olle(...) gärna ha några i present på lördag. Vi ses då! Sen kommer vi å fikar in nya lekstuugan.
Kram /J