Wednesday, June 11, 2008

Sylta, safta, kräma - tiden är inne.

Fläderblomssaften är ju sommarens bästa. Helt outstanding.

Min är färdig att åtnjutas om 4 dagar.
Eventuellt blir det en omgång till om jag hinner innan flädern är överblommad. Och kanske också en fin snaps till midsommar.
Många bestyr inför nästa fredag, mysigt men stressande, inte riktigt den rätta feelingen, attans.

2 comments:

Mimmi said...

Vad har du för recept på saften? Skall själv plocka av blommor i helge och sätta till en sats. I fjol med magen som tittade rakt ut blev det aldrig någon saft.

josephine said...

Fläderblomssaft a la Värlinge

40 klasar fläderblommor
4 citroner
100 gram citronsyra
4 l socker
3 l kokhett vatten

Blanda allt, häll över vattnet. Låt stå i rumstemperatur 2 dygn, i kylskåp 2 dygn. Om man ska dricka den direkt eller frysa den så är den nu klar, annars så kan man blanda i natriumbensonat så klarar den sig längre i kylskåpet. Detta diskar man också flaskorna med så att de blir riktigt rena.
Lycka till!