Saturday, January 26, 2008

Jippi-hurra-yey!


Äntligen har jag hittat ett ställe där de beskriver det ENDA sätt som jag kan sticka en avig maska på!
Det Norska Sättet tydligen.
Det är min svägerska har visat mig det en gång i tiden, och det enda som jag klarar av. Men jag glömmer bort det mellan varje gång jag stickar. Det som är bra med det är att man inte behöver byta grepp.
Ni som är sugna på att prova - varsågoda en fin liten instruktionsvideo hittar ni här.
Lycka till!

7 comments:

Anonymous said...

Intressant. Jag visste inte att man kunde sticka aviga maskor på nåt annat sätt än på det du kan. Det är det enda sätt jag också behärskar.

/klockarbarn

josephine said...

Då har du kommit ihåg det norska och bra-iga sättet! För överallt där jag letar beskrivning, så är det ett sätt med att hålla tråden framför stickan när man stickar aviga (The Continental Method).... ojoj, då får jag kramp i mina fingrar och det blir lika svårt att sticka, nä, svårare än när man stickade sin lovikkavante i 7an. Mmmm... "sin". Den andra passade knappt min lillebror.... ;-)
Jag fortsätter The Norwegian Method!

Anonymous said...

Heja Norge!!
//Klockarbarn

Anonymous said...

Hej! nu var det länge sedan jag lämnade en kommentar. Skäms lite för att jag inte mailat de bilder jag skulle, men är inget tekniskt vidunder och något har hänt med min mailfunktion... Ja ja så fort det är fixat kommer dom:). Det är alltid så kul att titta in på din blogg, alltid lika inspirerande! Ska nu sätta mig och testa den norska maskan. Har alltid gjort på andra sättet, men det flyter inte så bra när man måste byta grepp, och det är bara att inse att ALLA mönster, med aldrig så god vilja(;)) INTE blir snyggare när man skriver om det till bred resår eller slät/rät- stickning i lättjans namn...

josephine said...

ingen stress, j. här ser du en som är mästerlig på att skjuta upp och ta tid på sig.
jag har ingen brådska och känn dig inte tvungen, men lite virkinspiration hade inte varit fel. ska försöka hitta lite mönster på små fina saker som man kan virka så att jag kan göra en babymobil... har du några tips??
fanns en sådan på vårt förra bvc, jättesöt, med bl.a. en uggla. en gammal.
lycka till med stickningen - jag lovar att du kommer gilla det!! inga mer omskrivningar!!!
själv ska jag leta garn idag.
trevlig helg - j

Anonymous said...

Trevlig helg tillbaks! Skönt med ännu en mañana personlighet!! Ska fundera på tips till mobilen... Håller just nu själv på med barbamamma, knepigt trots att hon är enkel i formen, Hon får inte bli längre än Barbapappa, lite heteronormativt men de är ju redan designade i denna storleksordning... Kompisar till oss fick förra året en dotter efter lång kamp, så det ska firas ordentligt i slutet av februari när hon fyller ett!!! Hela Barbafamiljen på chockrosa tavellist, har tagit ett tag och jag är inte färdig ännu, men det är ju så kuuuul, helgkramar från sveriges yngsta pensionär (baserat på mina intressen...).

josephine said...

Åh, du måste ta foto!!! En virkad Barbapappafamilj MÅSTE jag bara få se!! Min gamla ihopapysslade 70-tals Panduro Barbapappafamilj hänger på barnens rum.
Jag pensionärar ikapp med min stickning här i söder, hittade inte mer garn av samma idag, fick köpa ett annat och göra 2 nya i stället för bara en till. Få se om jag hinner till måndag.
knåpa på, friskt humör - j