Thursday, June 14, 2007

Hänger du med i tempot Kirschsteiger?!?


Jag är inte begåvad med det som i folkmun kallas för tålamod. För mig är det ett obeskrivligt, ouppnåeligt tillstånd av lugn och slöseri med tid. Det ska hända nu eller aldrig. Så jag har köpt diskstället på Överskottsbolaget. Litet, nimmt och gulligt. Och fräscht! Och tallrikarna står stadigt utan att trilla. Så var det ur världen. På bilden kan man också skymta vår fina nya fräscha kran från FM Mattson och lite av diskhon från IKEA, inte rostfritt alltså, och inte fina keramiken (skulle gå sönder på mindre än en vecka hemma hos oss), utan en fin i stenpulver/akrylblandning, som vi köpte i grisasäcken - direkt ur katalogen utan att ha titta på den IRL, men är supernöjda med. Detta ska kompletteras med bänkskiva i Virrvarrmönster a la Bernadotte i sinom tid. Beställd, men "Leveranstid: okänd"

Besiktningsmannen från banken kommer hit på tisdag och till dess är det "fixardax" - Big time! Det ska sättas upp väggskåp, snickras och målas skafferi, spikas upp lister, dräneras längs husväggar och massa annat som kan få vårt hus värt en liten slant mer. Igår kväll möblerades det om för att få en riktigt luftig känsla i vårt 20 kvm stora vardagsrum. Hur det gick? Tja. I kväll får vi grundmåla som besatta mellan nattning av barnen är avklarad och daggen lägger sig... Sova är till för pensionärer.
Får inte glömma att skörda dagens jordgubbar också. I förrgår blev det nog 3 liter utan att överdriva. Härligt! Och så löser luktärterna av lupinerna. Helt ok!

3 comments:

Kathys Home said...

ÅÅÅ det är så kul att läsa andras bloggar emellanåt är det X-tra kul..speciellt om det är lite avstånd såhär...jordgubbar haha..känns som om jag skulle bo i Norrland, för här finns det då inte en tillsymmelse till gubbe...sålänge får jag önska smaklig gubbe till dig...kram kat

Anonymous said...

Åhå, här ska (antagligen) också införskaffas precis den bänken och även virrvarr då köket här renoveras. Skulle ha blivit nu i sommar, men har nu blivit uppskjutet. Förhoppningsvis blir det innan jul...

josephine said...

kat: vi bor vääääldigt långt söderut på en av sveriges bördigaste och fetaste jordar har det sagts mig. och med massa soltimmar och världens lä i trädgårdslandet, så det kokar en hyfsat varm dag. vi njuter dem solvarma, mm.

lisa: det är otroligt vad vi har lika smak när det gäller mycket. ser ofta saker på din sida som jag också gör/har/gillar. kul för då vet man att man kan ta din sida som riktmärke. snart lyssnat färdig på stieg larsson-triologin. bra bra bra!