Wednesday, May 27, 2009

Njuter av livet!

Todde faktiskt att man skulle hinna något pyssligt om kvällar eller när dotra låg och sov.
Men - nä - inget alls. Och ändå borde jag nog vila mer än vad jag gör.
Men en pausblomma för er som fortfarande tittar in.



I söndags var det syrener och prästkragar, i måndags var det en pion, idag blev det lite fler prästkragar och så de underbara lupinerna.
Rapsen är överblommad. Och igår såg jag en vallmo.
Det lär bli ont om blommor till midsommarstången.
Bäst att njuta nu!

Tuesday, May 19, 2009

Sändningsstopp!

Pga leverans.
Vi lägger produktionen på annat håll ett tag.


Edit Ika Melinder är det snyggaste vi producerat på ett tag. Det blir svårslaget!

Friday, May 15, 2009

Går du sysslolös?

Om man skulle få en kreativ svacka och inte veta vad man vill pyssla med, så är det bara att gå in på The Purl Bee. Där finns alltid fina tips i varierande tekniker och underbara produkter att köpa - tygerna ska man hålla sig ifrån annars blir man tokig av "vill-ha".

Senaste inlägget är ju bara bedårande. Om jag får en son så kanske han får en sådan här till hösten....

Bilden tar dig direkt till den söta kabelstickade västen.

Om man inte vill köpa garn från Usa nu när kronan är svag, så kan man ju med fördel gynna lite mer lokala Garnstudio, som också har en mängd bedårande stickmönster. Deras mönster är gratis, man "betalar" liksom för mönstret när man köper av deras garner som är helt underbara!


Thursday, May 14, 2009

Spetsar och grönska.

Jag hittade lite spetsgardin i en låda och började fundera på var det behövdes lite spets. I uterummet så klart.
Uterummet tar sig ytterst lite i taget. Jag blir liksom aldrig nöjd, men det är på väg åt rätt håll. Första våren var det fullt från golv till tak med allsköns bråte. Nu är det bara lite väl många bord och stolar där inne, men vissa av dem får snart en mera temporär plats utomhus.


Utsikten, nu med spetsgardin, över vår lilla damm, där de första näckrosbladen kommit upp till ytan. .


En enkel våd inne vid den fasta halvan av fönstret/skjutdörren.
På bordet slingrar sig barnens luktärtsodling.


Uteplatsen som man ser genom fönstret framför planket har fått sig en omgång av min kära mamma. Inte nog med att hon har rensat ogräs mellan plattorna och sågat ner ruttna grenar av Victoriapplommonträdet som skuggade och förstörde allt som stod under det, genom att drälla skräp. Hon har också skrapat ett bord och två ute"fåtöljer" plus målat desamma! Så i år kan det nog bli en använd hörna!

Nu fick jag dessutom en idé angående den där evigt missplacerade väggljusstaken...

Vinrankan här inne har ännu aldrig burit frukt, men den är otroligt dekorativ. Lite blygsam än så länge, men den växer till sig rejält under sommaren.



Angående vindruvor förresten, så ser det desto mer lovande ut i växthuset.


Ytterst lite kreativt, men en massa grönt och skönt!

Haremsbyxa - check.

Det var en gång för länge länge sedan.... jag köpte ett mönster och tyg till två par haremsbyxor. Modellen kunde sys både i trikå och vävt tyg. Trikåbyxan sydde jag ganska omgående och har haft mycket nytta av med den superbreda linningen och stretchen, till den tjocka magen.
Men den andra modellen med en linning med dragkedja i stället, har av förklarliga skäl dragit ut på tiden. Men snart så, bara en förlossning och 19 kg...
Så idag sydde jag klart byxorna vars tyg har legat och stört mig länge nog nu.
Mönstret var inte helt lätt att tyda och jag vet inte om det är helt korrekt skrivet. Men jag tänkte till lite själv och det ser rätt ut.

Modellen är svår att få en rättvis bild av när de inte sitter på.


Min vän dragkedjan, få se när vi ses...
Tyg samt mönster från Stoff &Stil.


Det var otroligt skönt att kunna stryka dessa från min lista. Och jag blev nöjd. Jag trodde inte det. Hoppas nu att de är snygga på också!

15, 16, 17, 18 maj. Dan före dan före....

Missvisande smal om magen, men glad, snart i nya kläder.

Monday, May 11, 2009

Dags att göra skäl för namnet.

Efter över 2 års bloggande under namnet Kråksång & Mamelucker var det på tiden att allt mitt kraxande resulterade i ett par mamelucker. Även om "mamelucker" mycket anspelar på en stil, lite gammeldags. Precis som "kråksång" anspelar på min hesa röst och allt ordbajseri på bloggen, där man ändå kan hitta en liten kärna av innehåll. Sen så är det ju så fina ord, ord som jag gillar.

Dessa små mamelucker har i alla fall legat utklippta i över 10 månader och nu när storleken börjar bli aktuell till den som de var tänkta till, och vädret börjar erbjuda temperaturer för munderingar som denna, så passade det ju sig bra att jag fick tummarna loss.



Och oj, så kul det var att sy dem. Det bästa var när man ångade smocken och det kryllade ihop sig så fint, just när man började misströsta och tro att det hade blivit misslyckat.

De små mameluckerna är tänkta till en klänning som jag gav bort i "Välkommen-till-världen"-present som nu ska kompletteras i lagom sommartid.

Som alltid så ger symaskinen mig mersmak och lätt abstinens efter avslutat verk. Hade andra saker på "Att-göra"-listan idag, men vi får se om jag kan hålla mig borta...

Friday, May 8, 2009

Pausfågel.

Det går sisådär med min virkning - drog upp allt i går. En ny vana jag har, bra vana tycker jag - att göra om och gilla i stället för fortsätta och lägga i en låda när det är klart för att man inte är nöjd.
Igår var det sista gången på min sykurs, men jag vågade mig inte iväg. Det är svårt att köra bil när man får sammandragningar, och så behöver jag vilan.

Så idag visar jag lite fina blommönster som jag tänker sno rakt av till ett och annat, inom snar framtid, eller lite på sikt.


Färgglada enkla blommor, lite åt kurbitshållet.


Nyponblomma - tallrik från Gustavsberg. Sälj dina till mig om du inte vill ha dem.



Vackra detaljer finns det sällan på ny produkter. Skam.

Wednesday, May 6, 2009

Långsamt är min nya takt.

Men egentligen inget för mig. Jag blir så rastlös. Vill ju att mina idéer ska vara klara på stört. Virkning går lite för långsamt... FEL: Jag är lite för långsam på att virka! Men det är så att jag måste lugna ner mig nu för min kropp orkar inte riktigt flänga omkring för tillfället, den säger till.



Men jag HAR börjat på min virkning och i morse tog jag mig tid att skissa ner en liten plan. Smart. För så som jag skissat i mitt huvud funkade inte alls. Fler färger fick väljas in.



Och skissen blir nog modifierad och rutorna flyttade under arbetets gång. Men nu ser jag i alla fall att det funkar i praktiken.
Dags att lägga alla "borde" åt sidan och sig själv på sofflocket!

Lantlif i Kalix.

Jag följer som många många andra en fin och inspirerande blogg från Kalix, Lantlif. Anette som skriver har en utlottning av en fin lampa i samband med att hennes blogg firar 2 år, en lampa som jag gärna skulle vilja lägga vantarna på. Jag har ju tur i kärlek så jag har nog ingen chans på den, men klart jag vill vara med i utlottningen.


Detta är lampan och bilden är självklart lånad från Anettes blogg.
Wish me luck!

Monday, May 4, 2009

Dags att lägga fötterna högt.

Jag länge varit sugen på att virka en filt - jag vet, hur många filtar kan man behöva till en ynka liten bebis..? Jag skyller på att jag inte har någon sommartunn och att jag i alla fall har lagt ripplefilten på hyllan för nu. Misslyckade projekt är jag lite dålig på att styra upp.
Nu har jag i alla fall kollat på mönster men inte tyckt att jag hittat något som tagit mig med storm.
Då hittade jag den lilla grytlappen i den fina boken "Väldigt virkat" av Erica Laurell och så får det nog bli. Virkade lappar med rosor, kanske blandat med enfärgade.
Garn hittade jag i lite trevliga färger i somras på en loppis i Karlskrona. Plus att jag har ett antal nystan över sen ripplefilten.


Eller bara en fin enkel enfärgad virkad filt med enkla blommor på...


En annan sak som jag funderat på länge länge länge är en mobil att ha över sängen eller över skötbordet. På vårt första Bvc i Malmö så var där en jättefin gammal mobil med virkade små djur, så tanken fanns för länge sedan. Ett tittsnöre till vagnen har jag också funderat på länge, men vet inte vad jag vill virka... Kanske den fina lilla bilen från samma bok.

Det börjar nämligen bli dags för lite stillsammare göromål än att rensa ogräs i rabatten. Ganska stel efter ett ryck mot maskrosorna igår. Två veckor kvar idag och jag måste börja acceptera och ställa in mig på att bebisen kan vara här vilken dag som helst.