Tuesday, February 19, 2008

Inlägg No 100.

Lagom till inlägg nummer hundra har jag kommit loss med pyts och pensel.
Förra helgen blev kistan som jag nämnde och min gamla dockvåningssäng, som min morfar snickrat till mig, vita. Denna helgen var det de putsade badrumsväggarna som blev champinjonvita. Nästa helg hoppas jag på ett vitmålat pärlspontinnertak i badrummet, men jag tror att jag hoppas för mycket...

Men när jag såg det lilla bordet från butiken på Majsan Shabbychicks hemsida, så fick jag vatten på min kvarn för att måla det exakt likadan bordet vi har, som jag tänkt så länge.






Jag har bara målat sängen och kistan en gång tyvärr.... Andra gången är ju inte lika kul, då har man ju redan sett hur det blir. Tur att det är så många deltävlingar i Melodifestivalen så att man får lite sådana tråkiga saker gjorda, för det där skräpet har jag inte ro att sitta stilla framför, men lite bakgrundssorl medan man målar är ju inte fel.
Men idag är det krassligt, ska bädda ner mig med en bok, en vetekudde och lite te tror jag.

En annan dag ska jag leta efter sådana fina tvålkoppar som Majsans butik hade i ena skyltfönstret. Den skulle sitta fint i vårt badrum.

Tuesday, February 5, 2008

Tidsbrist - en formgivare.

Jag har hittat min favorithuvudkudde, egentligen en stor variant av prydnadskudde från Ikea, men den är bara så mjuk och tjock och go... Men, jag har inget örngott som passar.
Idag när jag som vanligt skulle göra något annat, hittade jag ett madrassöverdrag som följde med barnsängen jag köpte på loppis. Det passar inte på den madrassen vi har så... den blev ett PERFEKT örngott.
Men säg den som har tid att tänka klart i dessa dagar av tidsbrist - det hela blev liksom FÖR bra med ens, att jag hade hittat ett superfint, mjukt tyg, med fina detaljer och snören att knyta med och allt.


Så jag sydde iväg, utan att tänka, lat som jag är- på overlocken - på rätan! Men med allt man vill göra och hinna så övervägde jag snabbt, och sydde vidare i 190. För det blev nämligen en fin effekt med det beiga tråden mot det vita och ljusblå. Och jag blev supernöjd! Så lite kan göra mig så glad.


Och den dagen jag ångrar mig - ja då har jag kanske 3 minuter över och hinner klippa av sömmen, vända allt ut och in och sy sömmen där den brukar vara!


God natt och Sov gott !

Saturday, February 2, 2008

Finbesök.

Kika in fredagens finbesök. Strävhåriga taxvalpen Frasse på 9-10 vek. Tack gode gud att pappan inte träffade honom för då hade vi haft en kidnappad taxvalp på halsen.
Sötaste lilla hunden, en hundradel av vår egen, men en som står högt på önskelistan!


Men vi har ju den finaste ändå...

Mammadag.

En ensamdag med barnen.
Då blir det loppis såklart.
Loppisen vi går på är Erikshjälpen - vi och 55 andra pensionärer köade klockan tio i. Sen åkte vi och alla de andra pensionärerna till caféet i vattentornet och slogs om sittplatserna, sen åkte nog alla pensionärerna hem och bakade semlor och kardemummabullar precis som vi.
Dagens fynd på loppis blev 3 fina barnstolar till lekstugan - där de redan är installerade, en bild på dem en annan gång. En superfin liten nätt bondgård från Micki, och det fina med den var att den har - ljud! Grisen grymtar, tuppen gal, hunden skäller osv. när man trycker på knappen där de bor! Så FIN! 25kronor INKL batteri - fynd tycker jag. Oldsmobilen står på hemkommunens raggarvis redan parkerad och kattljuden står vi för själv.


När jag var liten hade min farmor och farfar ett "spel" som jag gillade jättemycket. Man skulle para ihop bilder och hålla med två sladdar på små hål och om man svarade rätt så lös en lampa. Idag hittade vi ett sånt - i superfint skick - för 15 kr! Fast om det funkar vet vi fortfarande inte, för vi hade inte batterier hemma som passade, men det ska vi köpa i morgon - för mammans skull - det ska bli SÅ KUL!! hihihi


Till mig själv hittade jag jättefint garn i tre beiga/grå nyanser, härvor för 18 kronor. Nu retar jag mig att jag inte köpte den där garnvindan för "dyra" 45 kr som jag höll i förra helgen....

( Psst! Kolla in videkvistarna vi plockade i trädgården idag och vintergäcken och snödropparna!!)

En alldeles egen pigtittare införskaffade jag mig också. För 20 kronor. Och jag är så glad för den! Visst den ska målas, men jag tycker att det är så fint, men har aldrig haft en. Nu kan jag ha mina fina smycken någonstans, äntligen.

(Psst! I spegeln kan man se mitt fina lagfotografi på min morbrors fotbollslag med min morfar som tränare. Underbart handkolorerat!)

Hittade ett or-ätet drängaskåp för 275 kr och med dörren bredvid. Tvekade, men lät bli. Ångrar mig. Skulle bara kunnat byta gångjärn. Det hade jättefina detaljer... men det kommer väl fler....!

Sen åkte vi ju hem och bakade, medans lillgubben sov en lur ute i vagnen. Fint som snus tyckte "Guldlock Degätare", och gott blev det, så himla bra. Kesella för att det inte ska bli torrt och lite potatismjöl på bagarnas vis (min kompis mormors knep).




Förutom "degat" har vi övat på bokstäver och "inköpslistor", SAFT var ett måste efter barnprogrammet där de gjorde egen isglass. Och OLLE är liksom memorerat så det kommer nu och då.
PÅ inköpslistan alltså...


Nu blir det Förnuft och Känsla (ett måste när man såg Jane Austen Book Club-filmen förförra månaden och lovade sig själv att läsa alla Austens böcker....övermodigt, javisst) på tv och stickning med nya garnet jag köpte igår (inte loppisgarnet) eftersom affären inte hade det som tagit slut för mig, om jag reder ut hur man ändrar mönstret efter ett tunnare garn..... Typiskt.
Annars målar jag om den fula kistan vi har - nu när mannen är borta!