Monday, November 19, 2007

Jag bloggar inte idag!

Vi är ju mitt uppe i en badrumsrenovering, och nu känns det som att vi är på rätt sida om mitten i den renoveringen. När man har så här utdragna renoveringar så får man ju aldrig den där "Äntligen Hemma/Roomservice"-effekten. Men man kan ju alltid påminna sig hur långt man har kommit genom att göra lite "Före/Efter"-bilder. Det känns rätt trevligt faktiskt, även om det är långt kvar än.
Idag satte vi in badkaret, så det blir premiärbadning idag!! Först ut är JAG!! Så idag tänker jag inte blogga idag, ni vet var ni hittar mig!


Duschen bakom den rätt otympliga och skrymmande.....


....betongglasväggen! Och en liten elhärva av fläkt och annat (ändå är avfuktaren redan utkastad).


Den lilla, lilla dörren in till vardagsrummet, och den fina vita hunden. Och det underbara kaklet från svunna decennier.


Trångt, kallt och sjuttiotal.


Utrensade gamla varmvattenberedare och ändå SÅ trångt. Nu plats inuti väggen i hörnet för den nya.


NYTT NYTT NYTT!


Vitt, svart, nytt och varmt!


Älskade badkar! Massa fixande kvar men....


...idag ligger jag här! Mmmmm.....

Sunday, November 18, 2007

Byxa till en brallis!

Hittade detta underbara bruna tyg med äpplen på Stoff & Stil i fredags, och kom direkt att tänka på min kompis lilla flicka, med en matchande mudd som jag hade hemma skulle det bli en pösig byxmodell. Jag la till lite extra runt låren på det mönstret jag hade. Det blev jättebra. Men som alltid är det något som går på tok , fast jag anstränger mig att vara så noggrann så... Baksidan kom på något vis upp och ner?!?! Hur? Måste ha sytt ihop fram- och bakstycket upp och ner helt enkelt, men det blev hur bra som helst ändå.


Något litet till får det nog bli, har på lut. Vi får väl se om jag hinner.

Saturday, November 17, 2007

Tygerna - check!

Lapptäcket har tagit ett steg framåt.
Tygvalet är gjort!
Nu kommer nästa steg, välja mönster på lapptäcket.... ujujuj. Kan man få en ledsagare till sånt här?? Det finns för MÅNGA alternativ. Kära nån.

Tygerna som fattas på den suddiga bilden är den gardin från vår farmor/mormor och den blommiga som är samma som på flickans storasysters. Dags att sätta saxen i tygerna!

En EFTERLÄNGTAD loppisrunda gav svar på tal!

Idag tog jag med flickan på loppistur, bara hon och jag, efteråt åt vi en snabb lunch i vattentornet i stan, vilket uppskattades mycket av den lilla sötnosen. Vi har en tid letat efter en fin gammal våningssäng utan resultat. Och idag ramlade vi över en underbar barnsäng med både spjälor och utdrag. Jag kunde inte motstå den, och lillkillen blev helnöjd.



I bakgrunden, bakom den lyckliga killen, kan man se storasysters säng, även den med spjälor man kan sätta i och utdragbar.


Nästa underbara fynd var en blommig Eks-våg till vårt nya, snart (eller om en stund åtminstone) färdiga, badrum. Blommigt är min svaghet nu och små kloka funktioner som det lilla handtaget vid skalan är ju bara för smart, varför glöms sånt smart bort av nya produktutvecklare??


Till vårt nya badrum hittade jag en underbar tidlös klassiker på Norrgavel från Ifö Electric och saken var biff, den skulle vi ha till vårt badrum!! När jag kom till Norrgavel andra gången såg jag de fina lampetterna i samma serie. Det skulle bli de i stället. Tyvärr fanns det bara en hemma men de beställde in och den kommer nu i veckan. MEN! Idag när vi var på Erikshjälpen, vad ligger där då? Mitt framför näsan på mig?? För 25:-!!!! I stället för 645:- och lampetterna kostar tillsammans (2) ÄNNU mer! Klart man slår till. Kan ju inte annat göra än att gå och förklara min tur (inte deras) och lämna tillbaka lampan jag köpte.
Hoppas att de får dem sålda ändå för efter nyår skulle Ifö höja priserna rejält. Trist.


Färgen är lite obestämbart ljusbrun/grön!

En fantastiskt loppisdag alltså, härligt. Tack Lilla Tjejen för ett toppensällskap!

Thursday, November 8, 2007

Lapp på lapp på lapp men..... svårt att bestämma sig!




Jobbar hårt med min beslutsångest med ett lapptäcke. Min kusin har fått en liten flicka till och jag vill göra ett lapptäcke till den lilla. Hennes storasyster fick ett i doppresent (bilderna) men ett liknande blir det nog inte, mer än storleken. Måste ju prova nåt annat denna gången, men det finns FÖR många idéer i min arma skalle.
Nu har jag börjat kolla lappar, men jag är den veligaste på jorden....
Men när/om det blir klart ska jag visa!

Wednesday, November 7, 2007

Upptäck Ljudbilden & Piloten!


Och för alla er som gillar KOBRA och som undrat över de finfina finemangiga animeringarna som förgyllt programmen ytterligare.... jag vet var ni kan hitta den ansvariga - här är bloggen ni letar efter. Givetvis kan man där även se dessa små guldkorn från KOBRA, ni som missat dem.
Plus många andra karameller! Som t.ex grafittihälsningar på Facebook till hans vänner (bilden).
Guuuuld!

I´m back!



Med lite badrumsrenovering kan man ju glömma bort det mesta, som att blogga. Men med lite mutor så kan även den lataste, hrm, mest upptagna! komma igång med bloggandet igen.
Hittade nämligen följande text på Majhtjos blogg och kunde bara inte motstå!!

"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don’t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Ja, jag får väl erkänna, även för mig sälv, att jag är en sån som ofta faller för "starterbjudande" från bokklubbar, tidningar och annat. Men jag VET att denna gången blir det MINST lika bra som det låter!!

Undrar om någon vågar lämna en kommentar här och PIFFA vidare?! Någon som fortfarande kikar in och inte har gett upp efter mer än en månads bloggtystnad.....