Monday, July 30, 2007

Start "Projekt: Badrum"

Så var det dags att sätta fart. Lika ofattbart som köket när det projektet startade, känns det nu att vi ska få ett RIKTIGT badrum. Det får gärna ta tre månader, jag kan fixa det, jag står ut med det. Ett badrum till jul känns som en saga. Ett badrum innan dess känns som en smärre månlandning. Spänd av förväntan.
I söndags stolpade jag rakt in på Bauhaus och hittade klockrena klinker i svart och vitt, matta som tusan och lagom stora, 15x15. Underligt för jag har kollat efter liknande länge men inte hittat något och nu bara fanns de där.
Och nu har jag hittat ett BADKAR! Allt är inte klappat och klart, men håll gärna en tumme för att detta ska bli vårt! Underligt nu var att jag var tvungen att kolla upp hur långt detta var eftersom badrummet är 156 cm där det ska stå. Och badkaret var.... 156 centimeter på pricken. Jag ropar inte Hej i och med detta, men jag håller andan.



Nu måste jag leta lite efter en tapet, för lite färg insåg jag att jag måste ha när jag såg Nästet-Lottens underbara halltapet.
Men jag tror att det blir vit pärlspont till, känns som en bra grund. Och klargult ligger nära till hands som accentfärg, snyggt till svartvitt och den senaste tiden har mina ögon dragits till många gula snickerier, byråer och skåp.
Detta är bara så underbart att få planera. På söndag blir det ett besök på bomässan i "stan" för att se om man kan få lite tips och idéer.

Sunday, July 22, 2007

Diska snyggt!

Jag älskar mitt vaniljfärgade rundade Gorenjekylskåp, och nu skulle man ju bara vilja ha en sån här pärla till diskmaskin!! Skramlade inte vår diskmaskin hiskeligt senaste gången !?!?!? Tror visst det, visst visst!
Smeg har ju en nackdel - de kostar mer än alla våra skjortor ihop.

Vilken som skulle sitta som en smäck i vårt kök! Lovely!


Sytt i en hast.

Det droppar ner små underbara bebisar varje månad nu och i fredags var Ellen från Dublin på besök hos oss, endast 2,5 månad gammal. Underbart söt och snäll som bara en liten med två yrväder till storebröder på 2,5 och 4 kan bli.
På morgonens lätt forcerade hundpromenad vid sextiden med en alltför pigg ettåring, kom jag på att jag totalt glömt att fixa en "Välkommen till Världen"-present till vårt väntade lilla besök. Lätt stressad kom jag på att jag kunde sy något själv, min mamma som var på besök föreslog en förklädesklänning som jag gjort till min egen dotter när hon var 10 månader. Jag hade inget litet mönster med måttade om lite och fick dessutom nytta av mitt nyförvärvade loppiskantband. Kantband, ja, ett kapitel för sig.... någon som har ett tips angående kantband som liksom kryyyyper av tyget??
Så här blev i alla fall slutresultatet. Klar en knapp stund innan jag fick guida dem tvärs åkrarna telefonledes. Som vanligt.


Framifrån ostruken.

Bakifrån ostruken. Jag strök den innan jag slog in den! Promise!

INNAN / MITTEMELLAN: Hallgolv (EFTER kommer så småningom)

Två dagar med endast hundsällskap resulterade i ett halvfärdigt golv i vår hall/matplats.
Efter att i etapper slitit ut två plastmattor och levt med grönt golv ett bra tag så droppade mannen tanken att införskaffa färg. Det gjordes för ett tag sedan och med familjen bortrest så målades det, färgen tog slut, mer färg införskaffades och en äkta mårdhårspensel för att i framtiden anlägga de PERFEKTA rutorna. Det hanns inte med denna gången på grund av missberäkningen med färgen och torktiden. Men snart nog ska det mätas och målas vidare.
Men vi är ypperligt nöjda med resultatet för en hyfsat blygsam summa. Men jag lääääääängtar efter rutorna! Granitgrå för den som nervöst undrar hur illa det egentligt inte ÄR med ett benvitt hallgolv i en familj med 2 barn och en hund stor som en smärre shettis.
Stay in touch for the checks in our life!



Ps. De 2 luckorna ni ser längst bort i golvet är vår matkällare. Där förvarar vi vår egenodlade potatis och kanske lite frukt om vi orkar engagera oss i den. I år ryker den nog ner i råsaftcentrifugen och resten får med dåligt samvete förgås. Kanske inte en sån dum idé som vi skojade om, den att sätta ett litet bord vid vägen med påsar med frukt och en kaffeburk att lägga pengar i.

Sunday, July 15, 2007

Sötaste i byn!

Grannens katter har fått ungar. Detta är den yngsta kullen. Här har vi spanat in två favoriter. Men en grårandig står ju högst på önskelistan. Jag smälter. Och vi är där oftare och oftare. Igår var vi där igen för dottern ville "fimla" dem. Sagt och gjort. Men det blir stillbilder på bloggen.




Svallar moderskänslorna över? Det finns säkert en till dig med. Säg bara till! Tror inte att någon är tingad än så länge.... förutom den med vita mustascher kanske....

Thursday, July 12, 2007

Adjö Tempo - Goddag garnkorg.

Jag gillade denna lådan ända tills jag fick se någon som hade gjort en fin boklåda med ABC målat på. Inspirerad slet jag fram färgburken.


Men det jag behövde var inte en boklåda utan bara en fräschare korg till mina garner, och då passade ju inte ABC så bra. Så vad skulle jag ha i den då, tja, det blir ju alltid en massa blandat till slut, virkningar, stickningar, broderier...


Så ett fint typsnitt, en utskrift (eller flera faktiskt, upptäckte som tur var stavfelen i tid), lite färg och en svamp. Voila! Jag är väldigt nöjd med resultatet och nu när jag ser hur den såg ut innan förstår jag inte ens att jag tvekade.


Min man frågade varför jag inte skrev på svenska istället. Men denna gången var jag så inställd på att det skulle vara på engelska. Nästa gång ska jag överväga det.

Idag blev det Ikea och så har det inhandlats 10 liter färg, så nu kan det regna en vecka till, jag har att göra. Bland annat har vi köpt golvfärg till hallen/matplatsen. Så så snart jag får lite tid och barnfritt (oljebaserad färg) så ska jag måla mitt rutiga golv som jag tänkt på en tid.

foto:vi i villa

Nu ska jag njuta reprisen av dokumentären om Eileen Gray.

Friday, July 6, 2007

Byrå i nya kläder!

Så var det den "fula" byråns tur med Före/Efter. Nödvändig ont var att spara den, utrymmet behövs, men i originalfärg - icke! Nu är den skär med vita knoppar. Den känns helt plötsligt mycket mindre och kan väl få stanna ett tag framöver.





Ett projekt mindre, tusen återstår!

Thursday, July 5, 2007

Sommar, sommar, sommar!

Idag har det spöregnat sedan jag slängde benen över sängkanten.
Så jag har ägnat mig åt att städa, plocka ner lillkillen från diverse ställen där man kan klättra och däremellan gjort årets första rabarberkräm. Mmmmm, riktigt gott! Så lite sommarkänsla infinner sig ändå, med Sommar i P1 och en ros som doftar osannolikt och dessutom ser ut som ett bokmärke, så gör det inte så mycket att regnet smattrar mot rutorna!



Min plånboks bästa vänner heter Rea och Loppis!

I lördags var vi på loppis i grannbyn. Efter ett litet missförstånd, då jag inte förstod att det var avspärrat och att man skulle köa bakom snöret, utan jag drog med mig barnvagnen under repet som jag bara trodde visade var man skulle parkera sin veterantraktor i utställningen... och 40 bybor blängde ilskt på mig när jag strosade runt och tyckte att det var en himla mysig och lugn loppis... Snabbt fick jag pipa runt och ställa mig i kön och jag behöver väl knappast säga att jag höll väldigt låg profil efter det. Trots det så fick jag ändå det som jag spanat in. Dock vet jag inte riktigt vad det är och absolut inte vad jag ska ha det till... Någon? Ett väldigt lågt pottskåp? Men hålet? Till ett tvättställ? För pygmeér?




Några fina gamla flaskor med porslinskork och faktiskt en gammal etikett kvar. Sällan man ser. Därför var det också en man som försökte rycka den från mig, men jag var laddad med loppissjälvförsvar och en snabb kommentar om att det fanns fler där borta. Men han påpekade snäsigt att där inte fanns några etiketter på dem. Ha, det visste jag väl, då skulle jag tagit dem också!
Obs! Dessa hade jag inte hunnit spana in under min olovliga framfart, så det var på inga sätt orättvist mot honom, vill jag bara påpeka.


Och så en korg! Precis vad vi behöver i mängder till vårt skafferi.


Detta fina gamla fatet med blommor, fåglar och fjärilar fick jag för en femma. Tungt och tjockt, och rakt in i tallrikshyllan.


Sen var jag i stan (Malmö) och gick på Myrorna. De brukar ha lite bra tyger, dragkedjor, spetsar, stickor och annat som kostar skjortan om man ska köpa det nytt. Där hittade jag faktiskt en fin... tja, vad ska man kalla det? Blus? Den har två knappar fram och jag ska ha den som en tunika.


Ett korsstygnsbroderat örngott med rosa rosor, stort nog att ha på Tomelillasoffans kuddar. Perfekt.


Och så 50 meter grönt kantband för 50 öre metern, jag kunder bara inte motstå. Så om något saknar en bit grönt kantband, så vet ni vart ni kan vända er.... ;-)


En liten träleksak till lillkillen som tåligt satt i vagnen, blev det också.
På rean hittade jag en tjusig klänning och strumpbyxor, ett par knickerskorta byxor och en kort jacka/kavaj. Så skönt, annars skulle jag bli en grinig flicka på semestern, men nu har jag så jag klarar mig ett tag ;-)

Tuesday, July 3, 2007

Ugglor i mossen!

Hittade denna länken till IsakALLSORTS blogg men kunde inte låta bli att också visa några bilder från deras helt underbara sortiment!

Inte helt olikt Katvigs mönster, men det är deras problem - jag tycker att det är jättefint. Spana in kexet!

Denna kan du beställa som tapet som passar till just din vägg, för bara 20 pund/m2. Bara lämna sina mått.

Eller så kan man få den som en bricka!


Denna tallriken gillade jag! Det ser ut som min man och jag, hahaha.
De har jättefina kort i samma tryck. Det kan ju faktiskt vara något till bröllopspresenten...
Även fina barnpresenter i form av posters med alfabetet eller siffror/lära sig räkna.